X
تاریخ انتشار: چهارشنبه 05 اسفند 1394
باید تصمیمات بزرگی برای ایران بزرگ بگیریم
آخوندی در مراسم بزرگداشت روز مهندس مطرح کرد

  باید تصمیمات بزرگی برای ایران بزرگ بگیریم

وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر می‌خواهیم هم درون سرزمین و هم در منطقه یک بار دیگر «ایران» بدرخشد باید به ارزش‌های بنیادین تمدن ایرانی اسلامی برگردیم. این تمدن همواره به ما درس تعهد، وفای به عهد و توجه به زیردست را یادآوری می‌کند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در مراسم گرامیداشت روز ملی مهندس که عصر چهارشنبه ۵ اسفند در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد با حضور اکبر ترکان رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، حامد مظاهریان و پیروز حناچی معاونان وزیر راه و شهرسازی و حبیب‌الله بی‌طرف رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار شد با تبریک روز ملی مهندس که یادآور مسئولیت مهندسان در برابر مردم است گفت: از اینکه جامعه مهندسی از مراسم گرامیداشت این روز استقبال کرده‌اند خوشحالم. حضور حرفه‌ورزان، سیاست‌ورزان و بزرگان دانش مهندسی در این مراسم همچون آقایان بی‌طرف و ترکان جای تقدیر دارد.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه مهندسی با دو مسئولیت بنیادین مواجه‌ایم ادامه داد: این دو حوزه شامل «جابه جایی کالا و انسان در شهر، حومه و سراسر سرزمین (موبیلیتی)» که یک مسأله جدی شهروندان است و خود شما حاضران نیز برای حضور در این نشست با چه صعوبتی این جابه جایی را تجربه کردید و «سکونت (لیویبیلیتی)» است که ساکنان شهرهای ایران از نظر آب، هوا و مسائل زیستی با چالش‌هایی به عنوان بزرگ‌ترین مسائل مهندسی در ایران روبه رو هستند و ما مهندسان باید درباره این دو مسأله بزرگ شامل مشکلات جابه جایی و سکونتی فکر کنیم و برای رفع آنها چاره‌ای بیندیشیم.

 

وی با اشاره به فضای به وجود آمده در کشور پس از اجرای برجام افزود: در این فضا فرصت داریم با استفاده از منابع داخلی و خارجی، پروژه‌ها و اقدامات بزرگ را هدف‌گذاری کنیم. فرصت کمی در اختیار داریم. من هر روز به خودم یادآوری می‌کنم که این فرصت شاید دیگر تکرار نشود. باید تصمیمات بزرگی برای ایران بزرگ بگیریم. البته تصمیمات بزرگ مخاطرات بزرگی هم در پی دارد اما نباید از اخذ تصمیمات بزرگ بترسیم تا بتوانیم مخاطرات را کمینه کنیم.

 

آخوندی با تأکید بر اینکه باید ایران را یک بار دیگر در حوزه تمدنی ایران‌شهر مورد بازبینی قرار دهیم تصریح کرد: منظور من از ایران‌شهر شامل حوزه تمدنی سیحون تا خلیج فارس و از سند تا فرات است که در قلب این حوزه تمدنی مردم ایران قرار دارند. بسیاری از بزرگان علم و ادب ایرانی فراتر از چارچوب مرزهای فعلی ایران مانند افغانستان، پاکستان، شبه قاره هند یا قفقاز می‌زیسته‌اند که این مناطق جزء حوزه تمدنی ایران‌شهر هستند.

 

وی با بیان اینکه ایران همواره قلب حوزه تمدنی ایران‌شهر و مرکز اتصال شمال به جنوب و شرق به غرب است، اظهار کرد: این سخنان شعار نیست اگر می‌خواهیم سیاست‌های اقتصادی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را طراحی کنیم باید برای گستره‌ای بزرگ‌تر از ایران جغرافیایی فعلی بیندیشیم. نمی‌توانیم تصور کنیم افغانستان و پاکستان فقیر بمانند یا در همسایگی غربی‌مان آتش افروخته باشد اما ایران جزیره ثبات بماند؛ نتیجه اندیشیدن درباره ثبات، آرامش و توسعه همسایگان‌مان، ایجاد بازاری بزرگ برای مهندسان ایرانی است.

 

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مهندسان باید به بازار منطقه دسترسی داشته باشند اگر می‌خواهیم حمل و نقل هوایی را بازسازی کنیم باید ظرفیت منطقه را هم در نظر بگیریم. ایران می‌تواند کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب در همه مودهای هوایی، ریلی، جاده‌ای و دریایی باشد و به نوعی جاده ابریشم جهانی احیا شود.

 

وی با بیان اینکه در مقطعی هستیم که باید تصمیمات بزرگ را با استفاده از بازخوانی موقعیت ایران در منطقه و گیتی بگیریم، بیان کرد: نوسازی صنعت هوایی ما با این اندیشه بود که سهم کشور را از صنعت هوایی منطقه و جهان بالا ببریم. درباره حمل و نقل ریلی هم همینطور؛ اگر می‌خواهیم خط آهن را از کاشمر به مرزهای شرقی بازطراحی کنیم، برای بهسازی موقعیت ایران در منطقه است. اتصال جاده‌های ایران به شبکه راه‌های آسیایی نیز با همین هدف پیگیری می‌شود. این تصمیمات اخذ می‌شود تا موقعیت ایران در منطقه بازخوانی شود و به جایگاه تعادلی خود برگردیم. به دست آوردن بازار گسترده‌ای در تمام کشورهای منطقه برای مهندسان و فعالان اقتصادی ایرانی از آثار این اقدامات خواهد بود.

 

عضو کابینه دولت تدبیر و امید نخستین کار برای بازخوانی توسعه ایران را بازیابی نقش ایران در منطقه و جهان دانست و گفت: نمی‌توانیم ایران را یک سیستم بسته در نظر بگیریم. گام دوم نیز اخلاق مهندسی است اگر می‌خواهیم هم درون سرزمین و هم در منطقه یک بار دیگر «ایران» بدرخشد باید به ارزش‌های بنیادین تمدن ایرانی اسلامی برگردیم. این تمدن همواره به ما درس تعهد، وفای به عهد و توجه به زیردست را یادآوری می‌کند.

 

وی به مصوبه دو روز قبل هیئت وزیران اشاره و اظهار کرد: برای اولین بار هیئت دولت چارچوب منشور اخلاق مهندسی را تصویب کرد که متن آن به زودی در سازمان‌های نظام مهندسی اعلام می‌شود تا همه مهندسان عضو در ارتقا بخشیدن به آن مشارکت کنند و اخلاق مهندسی در کشور اجرایی شود.

 

آخوندی اصلی‌ترین سرمایه مهندسان را اعتماد بهره‌برداران خدمات مهندسان به آنها دانست و اذعان کرد: در این راه، اصل اول اخلاق حرفه‌ای است، به این معنا که مهندسان عدالت را برای بهره‌برداران خدمت رعایت کنند. اخلاق مهندسی در حوزه اخلاق عمومی است که اساس آن عدل و انصاف است.

 

وی به موضوع تصمیم‌گیری برای آینده عمران کشور پرداخت و ادامه داد: مطمئنم در حوزه‌های مسکن و شهرسازی و حمل و نقل پروژه‌های بزرگ به زودی آغاز می‌شود که فضای خوبی برای توسعه فناوری و همچنین فرصت خوبی برای بهره‌مندی مردم از پیشرفت‌هاست که شامل نوسازی ناوگان ریلی، هوایی، جاده‌ای، توسعه زیرساخت‌های دریایی خصوصا توسعه بنادر شهید بهشتی و شهید رجایی، توسعه فرودگاه‌ها و زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای است. فصل شروع پروژه‌های بزرگ آغاز شده که فضایی برای توسعه دانش بنیان کشور و اشتغال مهندسان جوان ایرانی است./

 

 

 

 

 

 

 

 

در همایش بزرگداشت روز مهندس مطرح شد- ۱۲:

تاکید آخوندی بر نقش کلیدی مهندسان جوان ایرانی در بازتعریف نقش ایران در حوزه ایران‌شهر

چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲ - وزارتی

نسخه قابل چاپ

عباس آخوندی مراسم بزرگداشت روز مهندس با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، اکبر ترکان رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و مشاور رئیس‌جمهور، حبیب‌الله بیطرف رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در برج میلاد تهران برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در همایش بزرگداشت روز مهندس که عصر امروز چهارشنبه پنجم اسفند ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با اشاره به وجود مشکلات متعدد در بخش‌های حمل و نقلی و سکونتگاهی کشور گفت: مهندسان می‌توانند در رفع این مشکلات و اجرای پروژه‌های عمرانی تلاش کنند.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فرصت به وجود آمده در فضای پسابرجام ادامه داد: ایران قلب حوزه ایران‌شهر است و مهندسان جوان ایرانی با استفاده از بازار به وجود آمده در منطقه به بازتعریف نقش ایران در حوزه ایران‌شهر که از سیحون تا خلیج فارس و از سند تا قفقاز می‌پردازند.

 

حبیب‌اله بی‌طرف با اشاره به سابقه ۵ هزار ساله مهندسی در ایران به تشریح اقدامات آتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران پرداخت و گفت: اجرای دقیق قوانین، ترویج اخلاق حرفه‌ای، نظام‌بخشی به امور صنفی مهندسان، بهبود کیفیت ساخت‌وساز و دفاع از حقوق شهروندان بخش‌هایی از این فعالیت‌هاست.

 

اکبر ترکان با اشاره به تلاش مهندسان در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: ۲۰ سال از تاسیس نظام مهندسی می‌گذرد که در این مدت مهندسان ۱.۵ میلیارد مترمربع ساختمان احداث کرده‌اند.

 

وی اظهار امیدواری کرد سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها در آینده به تدوین فهرست بهای ساختمان، شرایط عمومی پیمان و تدوین مقررات ملی در حوزه‌های شهرسازی، نقشه‌برداری و ترافیک تا پایان برنامه ششم توسعه بپردازند.

 

در این مراسم علاوه بر این سخنرانی‌ها، فیلم مستند «پنج هزار سال تاریخ مهندسی ایران» و کلیپ معرفی روز مهندس پخش و مراسم تقدیر از رؤسای ادوار گذشته نظام مهندسی ساختمان استان تهران، تقدیر از مهندسان پیشکسوت و اثرگذار با حضور مقامات حاضر در سالن برگزار شد. تقدیر از ورزشکاران، ایثارگران و هنرمندان، قرائت سوگندنامه مهندسی و سخنرانی احمد حلت روانشناس و نویسنده کتاب‌هایی درباره موضوع موفقیت بخش دیگری از برنامه‌هایی است که برای این برنامه در نظر گرفته شده است./

 

http://news.mrud.ir/news/18793

اشتراک گذاری
تصاویر
  • باید تصمیمات بزرگی برای ایران بزرگ بگیریم
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دسته بندیها
دسته بندیها
تگ ها
تگ ها

درباره من

من عباس آخوندی شهروند ایرانم. به گواهی شناسنامه در 16خرداد1336 چشم به‌دنیا گشودم. خانواده‌ی من از دو سوی از روحانیان به‌نام بودند. پدرم شادروان شیخ علی آخوندی که نسب به آخوندی‌های یزد می‌برد، زاده‌ی مشهد و روحانی مجتهد و از ناشران به‌نام کتاب در حوزه‌ی دین بود. البته که خاندان آخوندی در حوزه‌ی نشر ریشه‌ای دیرینه دارند و چندین نسل بدین حرفه مشغول بوده‌اند و هنوز هم تعدادی از آنان هستند. مادرم کبری امینی زاده‌ی تبریز اولین فرزند مرحوم علامه امینی (ره) بود. گفتن از امینی جایی در این خود‌نگاشت ندارد. ادامه مطلب...